YH utbildningar till hösten 2018

2018-02-05

I slutet av januari kom beskedet från YH myndigheten om vilka YH utbildningar som blivit beviljade för start hösten 2018.

Annie Eriksson, VD för Norrtälje Optikcentrum berättar glatt att deras utbildning Kvalificerad säljare för optikbranschen har fått två nya intag till hösten 2018 och hösten 2019. ”Yrkesrollen är unik i sitt slag och förenar både försäljning, mode och hantverksskicklighet. Utbildningen ger kunskap om optik, glas, kontaktlinser, ögats anatomi och försäljning, en kunskap som behövs ute i branschen, säger Annie. ”Många får jobb redan under utbildningens gång, med utbildningen i ryggen är man eftertraktad på arbetsmarknaden. Vi ser fram emot att utbilda branschens blivande medarbetare här på Campus Roslagen. Yrkeshögskoleutbildningen Kvalificerad säljare har funnits sedan 2004 och har en 80 % anställningsgrad av de studerande.  Tidigare studenter arbetar nu i butiker över hela landet och även inom leverantörsled.” berättar hon.

Även Travel Education Centre kör sin utbildning Internationell Resekonsult i höst. ”Vi är glada och stolta över att vi får möjligheten att fortsätta att utbilda Internationella Resekonsulter. På Campus Roslagen i Norrtälje. Travel Education Centre startade resekonsultutbildningar redan i mitten på 1989 talet. Vi är den enda anordnaren i Sverige som bara har utbildningar inom turism och för besöksnäringen.” säger Lotta Sand, verksamhetschef för TEC. ”Vår resekonsultutbildning följer svenska TRAC (Travel Academy) kvalitetskriterier. TEC är också ett auktoriserat IATA Centre vilket innebär att vi kan utbilda i enlighet med IATAs internationella kvalitetskriterier. Bägge dessa diplom är en stor fördel för våra studerande. Vi har samarbetat med Campus Roslagen under många år. Det är en fantastisk fördel att kunna erbjuda våra studerande bostadsgaranti. På så sätt kan vi vara rikstäckande i vår antagning.” fortsätter Lotta.

Lotta berättar även att det behövs ca 250 nya resekonsulter varje år för täcka branschens behov. Det beror dels på att svenskarna reser som aldrig förr dels på grund av stora pensionsavgångar. Utbildningen är godkänd av YH myndigheten vilket gör den CSN berättigad och gratis.

Norrtälje blir en satellitort

Alla utbildningar som vi sökt i samarbete med KYH har blivit beviljade. I dessa fall är vi en satellitort vilket innebär att utbildningen är platsbunden till olika orter men att KYH är ansvarig utbildningsanordnare. Du som läser utbildningen har därmed möjlighet att vara placerad i exempelvis Norrtälje och läraren finns på satellit via videolänk

Utbildningarna som kommer gå till hösten är, Redovisningskonsult, Byggproduktionsledare och Fastighetsingenjör- tekniska system. Ansökan kommer att öppna i mars och mer information kommer, under tiden kan du läsa mer om KYH här.

”Det är mycket glädjande att vi på Campus Roslagen får möjlighet att driva dessa utbildningar. På sikt så stärker det Norrtälje kommuns attraktivitet och skapar förutsättningar för framtida utbildningsverksamhet” säger Olle Jansson (S) ordförande i Campus Roslagens styrelse.

 

 

Är du nyfiken på någon av ovanstående utbildningar så är Johanna Sandström kontaktperson hos oss, du når henne på telefon 0176-28 61 13 eller via mejl johanna.sandstrom@campusroslagen.se.