Vi tog hem 1:a platsen!

2017-05-23

Varje år genomför studentbostadsbranschen den unika, studentbostadsanpassade kundundersökningen Nöjd Studbo, som mäter nöjdheten hos företagens hyresgäster. I år tog vi hem första plats i kategorin Små företag! Vi är så klart jätteglada och tacksamma för alla som har svarat på enkäten och gett oss feedback – utan er blir vi inte bättre.

En bransch i framkant
Undersökningen görs i samarbete med CMA Research som menar att studentbostadsbranschen står sig bra jämfört med andra branscher. Det genomsnittliga SKI-värdet i undersökningen är 73 (skala 0-100), och även graden av kundlojalitet är hög med ett genomsnittligt NPS-värde (Net Promoter Score) på 49 procent.

– Både SKI- och NPS-värdet ligger på en hög nivå i förhållande till andra branscher i svenskt näringsliv. Det indikerar att medlemsföretagen har en hög grad av kundorientering i sin verksamhet, säger Anders Johansson från CMA Research.Undersökningen ses som ett viktigt verktyg för företagens målstyrning och förbättringsarbete. I årets undersökning uppvisar flera företag en positiv resultatutveckling. Bland de företag som även deltog i 2016 års mätning har 8 av 12 ökat sitt SKI-värde jämfört med för ett år sedan

– Fler och fler företag ansluter sig till undersökningen, och satsar därmed på att genom bra produkter och kvalitativ service stärka sitt varumärke mot studenterna. Vi ser fram emot ännu fler deltagare nästa år! avslutar Erica Sjölin, medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen.

Alla vinnare:
Stora företag (3 000 eller fler studentbostäder): AF Bostäder – SKI 78,8
Medelstora företag (900 till 3 000 studentbostäder): MKB Fastighets AB – SKI 84,7
Små företag (900 eller färre studentbostäder): Campus Roslagen AB – SKI 84,4
Årets nykomling: Bostad AB Mimer – SKI 76,8
Årets klättrare: Byggvesta AB – SKI 79,9 (+3,9)

Om Nöjd Studbo 2017
Nöjd Studbo är en årlig kundundersökning bland landets studentbostadsföretag och genomförs av CMA Research i
samarbete med Studentbostadsföretagen. 17 bostadsföretag och 2 förmedlarorganisationer deltog i årets mätning