Kvalificerad säljare för optikbranschen

v 200 YH-poäng

En utbildning som leder till jobb – Kvalificerad säljare för optikbranschen!

Vill du jobba med mode, stil och människor? Då är denna utbildning något för dig. Ditt intresse för mode och stil håller dig uppdaterad inom det senaste modet inom solglasögon och glasögon.

Som kvalificerad säljare för optikbranschen är det du som tar hand om kunden före och efter att leg. optiker gjort sin synundersökning. En säljare för optikbranschen vägleder kunden genom sin resa i optikbutiken.

Att hjälpa och vara rådgivande till kunden att välja rätt båge, som passar i färg och form, är en av dina viktigaste arbetsuppgifter. Du ska också kunna rekommendera rätt glas enligt kundens behov. De mätningar som görs för att tillpassa glasen kan göras manuellt eller med teknisk apparatur.

Ofta ingår dina arbetsuppgifter att utföra vissa förberedande tester som leg. optiker använder i sin undersökning. I ditt arbete ingår också att lära ut kontaktlinshantering för nya linsbärare. Som kvalificerad säljare för optikbranschen har du självständig rätt att utföra synprövning för körkort i grupp 1. Arbete i butik bygger på ständig kommunikation med kunden.

Vi hälsar dig välkommen till Norrtälje!

Utbildningsform
Utbildningen till kvalificerad säljare för optikbranschen är på ett år, 200 YH-poäng. Teori och praktiskt lärande är förlagda till Campus Roslagen. LIA gör du på en eller flera av Sveriges alla optikbutiker.

Utbildningsstart
Utbildning pågår

Förkunskapskrav
Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande från komvux. Erfarenhet från ett serviceyrke är en fördel men inget krav.

Ansökan
Ansökan ställs direkt till utbildningsanordnaren Norrtälje OptikCentrum.

Utbildningsstart

Utbildningen pågår

Längd: 1 år
Studiefart: Heltid

Kontakta nedanstående kontaktperson för mer information och för att få veta när sista ansökningsdag är.

Kontaktperson: Annie Eriksson
À 0176-28 60 60