Frågor A-Ö

Information för dig som är boende hos oss!

Här kan du hitta information om olika områden vi ofta får frågor om eller generella tips. Hittar du inte informationen du letar efter? Mejla bostad@campusroslagen.se eller ring ansvarig för studentbostäder på 0176-28 61 19, så svarar vi på dina frågor.

 

Bokning av lägenhet och kontraktsskrivning

När du har blivit antagen till aktuell utbildning är du välkommen att söka våra lediga bostäder. Det gör du genom den nya bostadshemsidan bostad.campusroslagen.se.

Bostadsbidrag

Du vet väl att du som studerande har möjlighet att söka bostadsbidrag? Kontakta Försäkringskassan för mer information.

 

Bostadsgaranti

Som student på Campus Roslagen garanteras du en studentbostad om du är inskriven vid en csn-berättigad eftergymnasial utbildning. Bostadsgarantin gäller fram tills kursstart, bokning av lägenhet ska därför ha skett senast 31 augusti för höstterminen och 15 januari för vårterminen.

Brandlarm/Brandvarnare

För din säkerhet finns en brandvarnare installerad i din lägenhet. Testa alltid brandvarnaren när du flyttar in! Blinkar den rött är allt ok, gör en felanmälan direkt om den inte fungerar. På Kaserngatan 3-6 & 8 och Vilhelm Mobergs gata är det batteridrift på larmen, vi byter dessa om batteriet är slut vid inflyttning. Därefter ansvarar du själv för batteribyte. På övriga adresser är brandvarnaren ansluten till elsystemet, detta är ett utrymningslarm och är inte kopplat till räddningstjänsten. Vid brand ring 112, vid falsklarm ring felanmälan.

Brandsäkerhet

Brandsläckare finns i korridoren. Din lägenhet är byggd för att klara av att det brinner utanför din lägenhet i 30 minuter. Om korridoren är rökfylld är det säkrare att vara kvar i lägenheten och invänta räddningstjänsten. Ring 112 och meddela att du finns kvar i lägenheten. Du får inte förvara något i korridorer eller trapphus eftersom det är utrymningsvägar!

Festlokal

Som student och boende på Campus Roslagen har du möjlighet att hyra lokal i OffenCiven (Kaserngatan 8A).
Hyr du ett våningsplan är hyran inklusive normal städning 1000 kr. Hyr du 2 våningar är hyran 1500 kr inkl normal städning.
Du bokar hos Christer Norberg telefon 070-6712024.

Hemförsäkring

Du ansvarar själv för att skaffa en hemförsäkring, vi kan inte nog understryka vikten av att ha en. Orsakar du t ex en vattenskada blir du ersättningsskyldig och det kan kosta dig väldigt mycket pengar, med en hemförsäkring betalar du bara självrisken.

Husdjur

För att säkerställa att pälsdjursallergiker ska kunna bo hos oss är såväl fastboende som besökande husdjur förbjudna i flertalet av våra hus. Men även du som har husdjur är mer än välkommen till Campus Roslagen eftersom vi erbjuder omöblerade lägenheter på Vilhelm Mobergs gata 1,5 eller Albert Engströms gata 12 – i dessa lägenheter är husdjur tillåtna.

Lägenhetsförråd

För dig som bor på Kaserngatan 3-9 och på Vilhelm Mobergs gata ingår ett lägenhetsförråd på ca 2 kvm. Nyckeln till förrådet hänger i din lägenhet. Övriga hyresgäster erbjuder vi att hyra förråd på Kaserngatan 11. Om du är på längre praktikperiod och inte har kvar din lägenhet kan du hyra förråd av oss. Storlek mellan 2,2 – 4,4 kvm, kontakta uthyrningskontoret för mer information. Inga saker får lämnas utanför förråden!

Låsöppning

Låser du dig ute hjälper vi dig kostnadsfritt under kontorstid. Övriga tider sker upplåsning genom ett vaktbolag till en kostnad av 500 kr (endast kontant betalning och du får kvitto). För låsöppning kontorstid, ring 0176-28 61 00. Övriga tider 0176-28 61 01.

Rökning

Rökning är inte tillåtet i våra bostadshus. Utanför entrén är det en rökfri zon, vi hänvisar till utsatta askfat utomhus. Skulle du ha rökt i lägenheten får du vara beredd på att betala saneringskostnaden. Kostnaden för en sanering brukar vara runt 5000 kr.

Sköt om din lägenhet

Vi hoppas att du ska trivas i din lägenhet och att du finner den i gott skick. För att den ska fortsätta vara fin även långsiktigt är det viktigt att du tänker dig för när du sätter upp något på väggarna. Men även annars också så klart genom att sköta om den och hålla den välstädad under din boendetid. De hål som finns i lägenheten ska återställas när du flyttar, färg och spackel kan du hämta på vårt kontor. Finns en tavellist i din lägenhet? Använd den så slipper du besväret med att måla!

forts.

I badrummet är det viktigt att du inte gör några hål alls, då förstör du nämligen tätskiktet och det finns risk för vatten och fuktskador. Vill du måla om lägenheten så kontakta oss för information om vilken färgkulör du får använda. 

Tvättstugan

Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättpassen är 3-4 timmar långa och du kan boka upp till 2 pass/vecka. När du använt första passet har du möjlighet att boka nästa. För att komma in i tvättstugan använder du din nyckeltag/kort. Av miljöskäl och undvika överdosering av tvätt- och sköljmedel har vi installerat ett automatiskt doseringssystem (inte i korridorsboendet, där ansvarar du själv för inköp) Tvättmedlet är märkt med “bra miljöval” och “godkänt av Astma- och allergiförbundet”.

Ventilation & Vädring

Tips för bättre ventilation finns på insidan av skåpluckorna i köket.

Det är viktigt att eventuell vädring endast sker under mycket kort tid och gärna med korsdrag om det är möjligt. Av energisparskäl bör du inte ha fönstret öppet på glänt en längre tid.

Värme

Tips för bättre värme finns på insidan av skåpluckorna i köket.

Som hyresvärd har vi ett ansvar att hålla energiförbrukningen på en rimlig nivå. Lyckas vi inte med det så drabbar det på sikt våra hyresgäster, genom höjda hyror. Dessutom skulle miljöbelastningen blir onödigt hög. Vi har därför 21 grader som riktmärke för bra värmekomfort våra lägenheter.