Student

Är det dags för dig att börja studera?

Vad spännande! Studietiden brukar vara något man minns och tänker tillbaka på med glädje. Grattis till ditt beslut!

Som student på Campus Roslagen får du förutom en bra utbildning och många nya vänner även tillgång till studieplatser och aktiviteter av olika slag, se listan här nedanför. På området finns förstås café, restaurang och nattklubb och den mysiga stadskärnan finns på promenadavstånd. Det finns många möjligheter till träning, motion och friluftsaktiviteter.

Hyr du dessutom studentlägenhet på Campus Roslagen har du även tillgång till flera andra lokaler, t ex sporthall och biljardrum. Kanske vill du själv bli aktiv och sitta med i styrelsen i föreningen eller bidra på något annat sätt? Mer om studentföreningen hittar du i menyn till vänster.

Badminton/volleyboll
Vid Kaserngatan 3 finns en utomhusplan.

Grilla under bar himmel
I anslutning till badminton och volleybollplanen på Kaserngatan 3 finns grillplats med bord och bänkar som alla studenter kan nyttja.

Tennis
Tennisbanan på Astrid Lindgrens gata är tillgänglig för alla studenter på området.

Löpning och skidåkning
Motionsspåret på Campus har två olika spår att välja mellan –  antingen 2,5 km eller 5 km för den lite mer uthålliga. Vid tillräckligt mycket snö anläggs ett skidspår. Bakom huset på Kaserngatan 12 hittar du spåret.

Nattklubb
Mobergs Bar på Vilhelm Mobergs gata 2 anordnar olika evenemang och klubbkvällar vissa fredagar och lördagar.

 

Gym
Studentgymmet hittar du i Mathildahallen på Albert Engströms gata 1 bakom Posten/Crossfit. Här finns crosstrainer, löpband och spinningcyklar, maskiner med viktmagasin men även bänkar, stänger och fria vikter. Gymkort kostar 350kr per termin och betalas på Campus Roslagens huvudkontor.

Öppettiderna för gymmet 07:00-23:00, undantag måndag 09:00-10:30 och 13:30-14:30, tisdag 9:00-14:00, då hallen är bokad.

 

Värma och mäta medhavd mat
I anslutning till Café Campus finns en lokal för studenter som vill äta medhavd mat och där man själv ansvarar för att diska efter sig och hålla snyggt. Där finns kylskåp och mikrovågsugnar mm.

Studierum
Lobbyn på Evert Taubes gata 1 kan alla som är inskrivna i kurser och utbildningar på Campus Roslagen använda.

 

Simning och bad 
Följer du elljusspåret som startar bakom huset på Kaserngatan 12 kommer du efter ca 5 minuters promenad till en naturbadplats vid sjön Lommaren.

Vill du hellre bada i simbassäng? Besök gärna Norrtäljes nya badhus som invigdes 2014 med bland annat motionsbassäng  med 8 banor, bubbelpool och relaxavdelning, läs mer här.

 

Och så hela Norrtälje, förstås!
Norrtälje är en gammal, fin stad med en mysig stadskärna. På promenadavstånd från Campus finns stadens utbud av butiker, kaféer, restauranger, bibliotek etc! På Campus finns dessutom hälsocentral och andra verksamheter som du kan ha nytta av. Vilka de är hittar du under Vi finns på campus.

Annonstorg för studenter som söker extrajobb

God Assistans söker extrapersonal

läs annonsen här: Annons extrajobbb

 

Vill du jobba som tim-vikarierande Kommunvägledare hos Norrtälje kommun medans du studerar?

Läs annonsen här: Kommunvägledare till Norrtälje kommun