Campus Roslagen får ytterligare en laddstation för elbilar

2017-11-17

Campus Roslagen var en av de första att i Norrtälje att placera ut en laddstolpe, då på Kaserngatan 1. Nu lanserar vi vår andra laddstation. Den finns strategiskt placerad utanför Vattencentrum Roslagen på Kaserngatan 11 för att du med elbil lätt ska kunna ta dig till bland annat vårdcentral och restaurang Culinar.

Att placera ut fler laddstationer för elbilar är ett initiativ som bidrar till att Norrtäljer får en ”grön infrastruktur” och är ytterligare ett steg i Campus Roslagens miljöarbete. ”Det är en självklarhet att vi som kommunalt bolag skall medverka till och bejaka utvecklingen av nya miljöbilar”, säger Olle Jansson (S).

Laddstoplen kan ladda upp till två bilar samtidigt, den installerades och sköts i samarbete med Norrtelje Energi. Det är gratis att ladda men du behöver ett inCharge laddkort eller laddbricka.  Den beställer du gratis och enkelt själv via beincharge.se eller laddar ner appen InCharge.

”Regeringen satsar nu stort på att stödja miljösatsningar inom det så kallade Miljöklivet. Det är viktigt att vi i Norrtälje är aktiva i den utvecklingen. Vi i Campus Roslagen vill gärna bidra till att Norrtälje kommun flyttar fram positionerna som en aktiv och smart klimatkommun. Laddstolpar är ett litet steg i ett gemensamt kliv.” Säger Bo Blideman (MP).

Ytterligare en laddstople kommer att placeras ut vid Norrtälje tingsrätt.

2015 fanns det bara en laddstolpe i Norrtälje, nu börjar det finnas på olika håll vilket vi tycker är en viktig utveckling och är glada att vi kan bidra till.