2013-02-21 10:20

Kimberly läste på TEC – fick fina kontakter inom eventbranschen

Kimberly Mattsson läste på TEC och arbetar nu med events.
Kimberly Mattsson läste på TEC och arbetar nu med events.

I vår serie om tidigare studenter från Campus Roslagen möter vi Kimberly Mattsson som sommaren 2012  gick ut Future Project  Management meeting and events på Travel Education Centre (TEC) i Norrtälje. Sedan dess har hon arbetat med en rad spännande events som Augustpriset, Tidskriftsgalan och Rosa bandet-galan.

Hej Kimberly! Sommaren 2012 gick du ut Future Project Management meeting and events på Travel Education Centre (TEC) i Norrtälje. Varför valde du just den utbildningen?
– När var yngre hade jag två drömmar: antingen skulle jag jobba inom eventbranschen eller så skulle jag bli polis. När jag var 15 skadade jag ryggen så pass illa att jag fick lägga mina polisdrömmar åt sidan. Efter gymnasiet började jag arbeta extra inom eventbranschen och kände direkt att ”här hör jag hemma”. När jag och min sambo Fredrik flyttade till Norrtälje fick jag tips om att det fanns en 2-årig eventutbildning i Norrtälje. Jag hade tittat runt på olika eventutbildningar, men inte hittat någon som jag tyckte var tillräckligt bra. Jag blev jätteglad när det fanns en utbildning i Norrtälje, som dessutom hade gott rykte.

Kan du berätta lite om din utbildning?
– Tre dagar i veckan hade vi obligatoriska föreläsningsdagar på skolan och resterande två var ämnad åt självstudier. Det var toppen att vi hade många grupparbeten med stort eget ansvar, eftersom det är så vi arbetar i verkliga livet; någon har ansvar för personalen, någon annan budget osv. Vi fick också träna en hel del på att tala inför klassen, något som jag haft stor nytta av sedan. Extra bra och inspirerande var att föreläsarna var personer från branschen. Jag är jättenöjd med utbildningen – utan den har jag aldrig varit där jag är idag.

Vad gör du nu?
– Jag arbetar som projektkoordinator på Fascinera Event & Television. Det är ett jätteroligt jobb med mycket eget ansvar. Det är främst två event som jag axlat: Augustpriset 2012 Tidskriftsgalan 2012. Det har varit inspirerande uppdrag och både inför och under eventen har jag arbetat nära kunden. Mitt ansvarsområde har innefattat bland annat personal, logistik, mat och sponsorer – i stort sett allt. Redan under studietiden gjorde jag min LIA (lärande i praktik) på produktionsbolaget och eventbyrån Baluba. Det var en lärorik och spännande tid där jag fick arbeta med stora evenemang som Guldägget, Postkodlotteriet och Melodifestivalen. Jag fortsatte på Baluba efter att jag gått ut från TEC och då arbetade jag bland annat med Rosa bandet-galan. Nu håller jag på att planera för en fem dagars läkarkongress i Milano, Italien för ett företag som heter Congrex. Kongressen hålls i juni och runt 8 000 läkare från hela världen är inbjudna. Min titel för detta event är projektledarassistent och det innefattar ansvar för personalen och för de personliga mötena läkarna mellan. Det kommer att bli ett par roliga och mycket intensiva dagar i Milano. 

Saknade du något på din utbildning?
– Inte direkt saknade, men i efterhand kan jag önska att vi grävt djupare i vissa ämnen som eventbudget och eventmanagement. Annars gav utbildningen en bra bild över hur branschen fungerar. Utåt kanske branschen kan verka glammig, men det är mycket jobb som ligger bakom och det är väldigt svårt att få en fast anställning. De allra flesta blir projektanställa ett par månader åt gången inför ett speciellt event. Jag kan inte påstå att jag kände mig jättetrygg under utbildningens gång, men när vi hade LIA kände jag att jag hade självförtroendet och kunskapen som krävdes. Vad krävs det då för att lyckas i branschen? Att man är framåt och ordningsam. Man bör också tycka om människor och våga ta kontakt med folk.    

Vad tycker du om Campus Roslagen?
– Det är en bra studiemiljö där man verkligen bryr sig om studenterna. De är välvilliga och har en ambition att vara lika bra som alla de stora universiteten. Jag trivdes jättebra både på Campus Roslagen och i Norrtälje. Närheten till Stockholm gjorde det också lätt att göra LIA-perioderna i Stockholm, där de flesta stora eventbyråer håller till. Skulle jag fått göra om mina studieår – hade jag gjort dem på Campus Roslagen. Många känner till TEC:s utbildningar och de har ett bra rykte. Har man det i bakhuvudet, törs man vara lite rakare i ryggen. 

Har du några tips till andra studenter som läser på TEC?
– Ut och mingla och skapa dig kontakter. Gå på mässor och seminarier som arrangeras och prata med folk. Det är ovärderligt för framtiden. Var också prestigelös, om någon ber dig hämta en kopp kaffe – gör det. I alla fall de första ett eller två åren, skrattar Kimberly. Nej, men det är tufft i branscher som event, tv, restaurang och turism, men jobbar du hårt och visar framfötterna kan du också klättra snabbt. Mina framtidsdrömmar? Jag har tre mål: inom galavärlden skulle jag vilja jobba med Oscarsgalan, G8-mötet är en annan dröm och slutligen skulle jag vilja vara projektledare för ett OS, skrattar Kimberly.    

Vi önskar Kimberly Mattsson all lycka till i fortsättningen!


Till hösten 2013 erbjuder Travel Education Centre (TEC) följande utbildningar: Project Manager, meetings & event, Agent, inkommande turism, Operation Manager inom restaurang och Internationell Resekonsult – TRAC/IATA. Internationell Resekonsult erbjuds i Norrtälje och resterande i Stockholm. Mer information om utbildningarna hittar du på www.tec.se.

 
 

Louise Nordlander - louise.nordlander@engfeldt.se


 

140421

Vattenlördag den 26 april – Sportcentrums konferensrum, Norrtälje

Bo i Norrtälje, den första Bomässan i Norrtälje, den 26 april, träffa oss i monter 26.  

140411

Norrtälje OptikCentrum inleder samarbete med Specsavers

 Vi på Norrtälje OptikCentrum är väldigt glada över att få vara en del av denna satsning på utbildning av personal.  

140330

Forskningsseminarium: Bedömning i flykten den 15 april

Lisa Björklund Boistrup leder detta intressanta seminarium om bedömning. All form av bedömning handlar om återkoppling. Hur medveten är du som pedagog om hur bedömning påverkar eleverna och deras möjlighet att engagera sig och aktivt ta del i sitt eget lärande? Under seminariet lyfts många exempel; allt ifrån ”bedömning i flykten”, när pedagogen möter barn/elever/studenter i undervisningssituationen till mer sammanfattande bedömningar i samband med utvecklingssamtal och betyg.    

140325

Grattis MARIKA!

Marika vann surfplattan som var första priset på frågetävlingen på ÖPPET CAMPUS!      

140317

Målet är en hög utbildningsnivå i Norrtälje

År 2040 ska Norrtälje vara i kapp övriga länet vad gäller utbildningsnivå, enligt kommunens översiktsplan. – Dit har vi långt, säger Birgitta Frid, utvecklingschef på Campus Roslagen AB.  

140317

ÖPPET CAMPUS 20 mars

Vad händer efter valet? Partierna presenterar och debatterar utbildning och arbetsmarknad. Exempel på seminarier som du inte vill missa den 20 mars. Mer information, se ÖPPET CAMPUS.SE  

140313

”Minus tre minus minus tre, vá é dé?” Seminarium den 18 mars

Hur generaliserbara är de strategier elever lär sig vid beräkningar med negativa tal? Hur hållbara är de metaforer vi använder oss av som förklaringsmodeller? Hur ska vi uttrycka oss!? Välkommen den 18 mars, 15:00-17:00 på Campus Roslagen. Anmälan och mer information - klicka här  

140305

Forskningsseminarium: Om en-till-en är svaret, vad är då frågan?

Håkan Fleischer leder seminariet. Under seminariet diskuteras t ex följande frågor: Hur påverkas lärandet när eleverna får var sin dator och tillgång till internet? Behöver skolan utveckla ett nytt sätt att betrakta kunskap? Håkan kallar det för stretchad kunskap. Det kännetecknas av ett hänsynstagande till att datorn och internet både är ett verktyg att använda för kunskapsbildning, men också en värld att leva i. Skolan måste förstå och acceptera de förändrade spelregler som blir den naturliga följden och aktivt välja en strategi vid införandet av elevdatorer.      

140304

Språk Café

Reser du mycket och vill kunna konversera på andra språk?  

140303

CampusNytt februari

ÖPPET CAPUMS 20 mars  
 
Till toppen Till nyhetsarkivet