2013-02-21 10:20

Kimberly läste på TEC – fick fina kontakter inom eventbranschen

Kimberly Mattsson läste på TEC och arbetar nu med events.
Kimberly Mattsson läste på TEC och arbetar nu med events.

I vår serie om tidigare studenter från Campus Roslagen möter vi Kimberly Mattsson som sommaren 2012  gick ut Future Project  Management meeting and events på Travel Education Centre (TEC) i Norrtälje. Sedan dess har hon arbetat med en rad spännande events som Augustpriset, Tidskriftsgalan och Rosa bandet-galan.

Hej Kimberly! Sommaren 2012 gick du ut Future Project Management meeting and events på Travel Education Centre (TEC) i Norrtälje. Varför valde du just den utbildningen?
– När var yngre hade jag två drömmar: antingen skulle jag jobba inom eventbranschen eller så skulle jag bli polis. När jag var 15 skadade jag ryggen så pass illa att jag fick lägga mina polisdrömmar åt sidan. Efter gymnasiet började jag arbeta extra inom eventbranschen och kände direkt att ”här hör jag hemma”. När jag och min sambo Fredrik flyttade till Norrtälje fick jag tips om att det fanns en 2-årig eventutbildning i Norrtälje. Jag hade tittat runt på olika eventutbildningar, men inte hittat någon som jag tyckte var tillräckligt bra. Jag blev jätteglad när det fanns en utbildning i Norrtälje, som dessutom hade gott rykte.

Kan du berätta lite om din utbildning?
– Tre dagar i veckan hade vi obligatoriska föreläsningsdagar på skolan och resterande två var ämnad åt självstudier. Det var toppen att vi hade många grupparbeten med stort eget ansvar, eftersom det är så vi arbetar i verkliga livet; någon har ansvar för personalen, någon annan budget osv. Vi fick också träna en hel del på att tala inför klassen, något som jag haft stor nytta av sedan. Extra bra och inspirerande var att föreläsarna var personer från branschen. Jag är jättenöjd med utbildningen – utan den har jag aldrig varit där jag är idag.

Vad gör du nu?
– Jag arbetar som projektkoordinator på Fascinera Event & Television. Det är ett jätteroligt jobb med mycket eget ansvar. Det är främst två event som jag axlat: Augustpriset 2012 Tidskriftsgalan 2012. Det har varit inspirerande uppdrag och både inför och under eventen har jag arbetat nära kunden. Mitt ansvarsområde har innefattat bland annat personal, logistik, mat och sponsorer – i stort sett allt. Redan under studietiden gjorde jag min LIA (lärande i praktik) på produktionsbolaget och eventbyrån Baluba. Det var en lärorik och spännande tid där jag fick arbeta med stora evenemang som Guldägget, Postkodlotteriet och Melodifestivalen. Jag fortsatte på Baluba efter att jag gått ut från TEC och då arbetade jag bland annat med Rosa bandet-galan. Nu håller jag på att planera för en fem dagars läkarkongress i Milano, Italien för ett företag som heter Congrex. Kongressen hålls i juni och runt 8 000 läkare från hela världen är inbjudna. Min titel för detta event är projektledarassistent och det innefattar ansvar för personalen och för de personliga mötena läkarna mellan. Det kommer att bli ett par roliga och mycket intensiva dagar i Milano. 

Saknade du något på din utbildning?
– Inte direkt saknade, men i efterhand kan jag önska att vi grävt djupare i vissa ämnen som eventbudget och eventmanagement. Annars gav utbildningen en bra bild över hur branschen fungerar. Utåt kanske branschen kan verka glammig, men det är mycket jobb som ligger bakom och det är väldigt svårt att få en fast anställning. De allra flesta blir projektanställa ett par månader åt gången inför ett speciellt event. Jag kan inte påstå att jag kände mig jättetrygg under utbildningens gång, men när vi hade LIA kände jag att jag hade självförtroendet och kunskapen som krävdes. Vad krävs det då för att lyckas i branschen? Att man är framåt och ordningsam. Man bör också tycka om människor och våga ta kontakt med folk.    

Vad tycker du om Campus Roslagen?
– Det är en bra studiemiljö där man verkligen bryr sig om studenterna. De är välvilliga och har en ambition att vara lika bra som alla de stora universiteten. Jag trivdes jättebra både på Campus Roslagen och i Norrtälje. Närheten till Stockholm gjorde det också lätt att göra LIA-perioderna i Stockholm, där de flesta stora eventbyråer håller till. Skulle jag fått göra om mina studieår – hade jag gjort dem på Campus Roslagen. Många känner till TEC:s utbildningar och de har ett bra rykte. Har man det i bakhuvudet, törs man vara lite rakare i ryggen. 

Har du några tips till andra studenter som läser på TEC?
– Ut och mingla och skapa dig kontakter. Gå på mässor och seminarier som arrangeras och prata med folk. Det är ovärderligt för framtiden. Var också prestigelös, om någon ber dig hämta en kopp kaffe – gör det. I alla fall de första ett eller två åren, skrattar Kimberly. Nej, men det är tufft i branscher som event, tv, restaurang och turism, men jobbar du hårt och visar framfötterna kan du också klättra snabbt. Mina framtidsdrömmar? Jag har tre mål: inom galavärlden skulle jag vilja jobba med Oscarsgalan, G8-mötet är en annan dröm och slutligen skulle jag vilja vara projektledare för ett OS, skrattar Kimberly.    

Vi önskar Kimberly Mattsson all lycka till i fortsättningen!


Till hösten 2013 erbjuder Travel Education Centre (TEC) följande utbildningar: Project Manager, meetings & event, Agent, inkommande turism, Operation Manager inom restaurang och Internationell Resekonsult – TRAC/IATA. Internationell Resekonsult erbjuds i Norrtälje och resterande i Stockholm. Mer information om utbildningarna hittar du på www.tec.se.

 
 

Louise Nordlander - louise.nordlander@engfeldt.se


 

141202

Hör Fredrik Lange från Handelshögskolan föreläsa om vanor och köpbeteenden

Det här händer på Campus Roslagen fredagen den 5 december: forskaren Fredrik Langes frukostseminarium på temat ”Vanor – vän eller fiende?” Seminariet hålls på Evert Taubes gata 1 och arrangeras av Center for Retailing Handelshögskolan i samarbete med Roslagens Sparbanks Stiftelser. Anmäl dig gärna genom att maila karolina.losell@roslagenssparbank.se senast torsdagen den 4 december kl 12.00.  

141202

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt

Klimatexpert, meteorolog, författare. Pär Holmgren, känd för många som TV-meterorolog, är nu för tiden engagerad i klimatfrågan på heltid. Han varvar föreläsningar med författande och engagemang i olika organisationer. Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt är titeln på en av Pärs nya böcker som kommit ut i höst. Den andra boken är Torstens resa ner i underjorden, en barnbok. Den 2 december kl 18:30 kommer han att hålla en föreläsning i hörsalen Havet på Astrid Lindgrens gata 2A, Campus Roslagen.   

141202

Shoppa på julmässan 3 december

Ung Föreragsamhet i Roslagen bjuder in till sin traditionella julmässa på Campus Roslagen, Vilhelm Mobergs gata 3, onsdagen den 3 december kl 16-18.30. Här kan du hitta annorlunda och spännande julklappar till nära och kära. Fri entré. 

141121

Invigningen av Demotesthuset

 I onsdags var det äntligen dags för invigningen av Demotesthuset, kommunalrådet Berit Jansson (c) ”klippte bandet” i form av slangsågning under invigningsceremonin.

141114

Varmt välkommen på invigning!

Den 19 november på FN:s världstoalettdag firar vi att Norrtälje får ett hus där toaletter, avlopp och dricksvatten får sin givna plats! Det är nämligen dags för invigning av Demotesthuset, ett hus med lösningar för vatten och avlopp i känsliga vattenområden. Det är en plats för utbildning och möten, men även en marknadsplats för produkter. Och framförallt en plats dit du kan vända dig med dina frågor. Kom till Vilhelm Mobergs gata 8, kl 15.00 – Fri entré  

141021

Tennisnätet plockas ner över vintern

1 november tas nätet vid tennisplan ner över vintern, men fram tills dess är det fritt fram att boka och använda den. Nätet är på plats igen i vår.  För att boka klickar du här.   

140926

Ny kursstart!

I veckan startade kursen Dagvatten som ges av Luleå Tekniska Universitet på Campus Roslagen.  

140917

Vill du veta mer om förskollärarprogrammet? Kom på informationsmöte!

Informationsmötet äger rum på Campus Roslagen, Lärcentrum, Astrid Lindgrens gata 2A på fredag den 19 september kl 13.00 - 14.00. Anmäl dig till larcentrum@norrtalje.se eller telefon 0176-712 74.  

140913

Vad gör en stormamma resp storpappa?

Campus Nytt mötte upp med Evelina Keifer och Emil Steenhouwer även kallade ”stormamma” och ”storpappa” för att prata om småttingveckan och vad det är.   
 
Till toppen Till nyhetsarkivet